TÜBİTAK Çok Katılımlı Uluslararası Etkinlik Düzenleme Desteği
Tübitak aracılığı ile 2223-C Başlığında "Çok Katılımlı Uluslararası Etkinlik Düzenleme Desteği" kalemi açılmıştır.
Program kapsamında,
- Doğa Bilimleri,
- Mühendislik ve Teknoloji,
- Tıbbi Bilimler,
- Tarımsal Bilimler,
- Sosyal ve Beşeri Bilimler,
alanlarında kamu kurum/kuruluşları ve üniversiteler ile özel hukuk tüzel kişilikleri ve kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları himayesinde yurt içinde düzenlenen uluslararası nitelikli kongre, kolokyum ve sempozyum türü etkinliklerin düzenlenmesi için kısmi destek verilmektedir.
ÖNEMLİ NOT: Çok katılımlı uluslararası etkinliklerin ülkemizde düzenlenmesinin sağlanması amacıyla, talep edilmesi ve BİDEB Değerlendirme ve Destekleme Kurulu tarafından program kapsamına uygun olduğunun onaylanması halinde bu etkinliklerin yurtiçine getirilmesi sürecinde kullanılmak üzere TÜBİTAK tarafından programın destek koşullarını belirten resmi yazı verilebilir.
ÖNEMLİ DUYURU:
Programda yaşanan aşırı yoğunluktan dolayı web sayfasında mevcut olan bilgilerle ilgili alınan elektronik posta ve telefonlara yanıt verilemeyecektir, diğer konularda gelen elektronik posta ve telefonlara saat 13:30-17:30 saatleri arasında cevap verilecektir.
DESTEK KAPSAMI
Aşağıda sayılan destek kalemleri için kısmi destek sağlanır. Bu kalemler dışında hiçbir kalemden destek verilmez.
Destek üst limitleri aşağıda belirtilen tüm destek kalemleri için toplam: 200.000 TL
Destek kalemlerine göre üst limitler:
a) Etkinliğe yurtiçi veya yurtdışından davetli en çok 10 konuşmacının yol* ve konaklama gideri:
Yurt içi geliş-dönüş: 300 TL/Kişi
Yurt dışı geliş-dönüş:1.500 Dolar/kişi
Konaklama gideri: 250 TL/gün/kişi
b) En çok 2 davetli konuşmacı için Honorarium ücreti: 2.000 Dolar/Kişi
c) Etkinlik yürütücüsü koordinasyon desteği: 5.000 TL
d) En çok 10 asistan için etkinlik sekretarya desteği:100 TL/Kişi/Gün
e) Organizasyon desteği: Bildiri-özet kitabı, CD yazım-basımı, afiş, duyuru, broşür, etkinlik programı, yaka kartı, katılım belgesi,USB bellek, not çoğaltma (fotokopi), bloknot, kalem gideri: Organizasyon desteği gideri için talep edilen destek katılımcı başına 25TL' yi geçmemek üzere en fazla 85.000 TL (Belirtilen kalemlerin tamamı 1 kişi için 1 set olarak kabul edilir ve 25TL. bir set için geçerlidir).
f) Toplantı ikram giderleri (Çay-kahve, kuru pasta):5.000 TL.
g) Gala yemeği: 25.000 TL
Uluslararası Çok Katılımlı Bilimsel Etkinlik Düzenleme Desteğinin yürütücü koordinasyon desteği dışında kalan kısmı taahhütname ve ön ödeme istendiğine ilişkin talep yazısının Birime ulaştırılması halinde etkinlik tarihinden en erken 3 ay önce Türkiye’deki bankalarda Etkinlik Yürütücüsü adına açılmış banka hesabına aktarılır. Kalan kısım ise etkinlik tamamlanıp belgeler Birimize gönderildikten sonra ödenir.
* Ekonomi sınıfı uçak, otobüs veya tren (yataklı hariç) giderleri karşılanır. (Taksi, özel araç ve şehir içi ulaşım giderleri karşılanmaz.)
NOT: Destek verilmesi durumunda harcamalarla ilgili ayrıntılı bilgi başvuru sahiplerine e-posta yoluyla gönderilmektedir. Verilen destek belge karşılığı kullandırılmaktadır. Destek verilen kalemlerde harcama belgelerinin aslının TÜBİTAK'a gönderilmesi zorunlu olup, bu harcamalara ilişkin belgelerin destek durumu kesinleşmeden alınmaması gerekmektedir.
BAŞVURU KOŞULLARI
- Programa başvurunun, etkinliğin Düzenleme Kurulu’nda yer alan, yurtiçinde ikamet eden ve çalışan en az doktora eğitimini tamamlamış etkinlik yürütücüsü tarafından yapılması,
- Düzenlenen etkinliğin alanında güncel ve ileri bilgileri kapsaması,
- Ücretli katılımcı sayısı en az 100, toplam katılımcı sayısının 500' ün üzerinde olması, (Etkinlik tamamlandıktan sonra gerçekleşen katılımcı sayısının 500'ün altında kalması durumunda TÜBİTAK tarafından verilmiş olan desteğin tamamı iptal edilecektir.),
- Hakemli* bir etkinlik olması,
- Etkinliğe başvuranların en az 1/3'ünün yurtdışından olması,
- Etkinliğin en fazla 2 yıl ara ile düzenli olarak yapılmış olması
- Etkinliğin en az 4 üncüsünün yapılacak olması,
- TÜBİTAK’tan talep edilen desteğin etkinliğe ilave neler katacağının açıkça belirtilmesi,
- Düzenleme Kurulu’nun yetkin bilim insanlarından oluşması ve TÜBİTAK Araştırmacı Bilgi Sistemi (ARBİS) Veri Tabanına kayıtlı olması (Yurtdışında yaşayan ve çalışan yabancı kişilerin ARBİS üyesi olma zorunluluğu yoktur. Bu üyeler için özgeçmiş istenmemektedir. Yabancı düzenleme kurulu üyeleri için başvuru formları arasında bulunan " Yabancı Düzenleme Kurulu" formu doldurulacaktır),
- Etkinliğin TÜBİTAK desteği olmaksızın da kesintiye uğramadan gerçekleştirilebilecek olması,
- Etkinliğin geniş kitlelere duyurulması,
- Düzenlenecek etkinliğe ilişkin bilgilerin yer aldığı güncel bir web sitesinin olması,(link uzantıları kabul edilmez.)
Önemli Not: Daha önceki dönem başvuruda bulunup destek almış kişiler sene içerisinde aynı etkinlik için bir sonraki döneme başvuruda bulunamazlar.
Detaylı bigi için lütfen tıklayınız.