TÜBİTAK 4004 Projesi Kapsamında Yeni Yüzyılın Girişimci Gençlerine Verilen Eğitim Tamamlandı!

TÜBİTAK 4004 Projesi Kapsamında Yeni Yüzyılın Girişimci Gençlerine Verilen Eğitim Tamamlandı!

Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün yürüttüğü "Mesleki ve Teknik Eğitimde Türkiye Yüzyılı Girişimcileri" projesi, 14-18 Ekim tarihleri arasında Samsun Teknopark’ta başarıyla tamamlandı. Projenin amacı, öğrencilerin girişimcilik yetkinliklerini geliştirmek, uygulamaya yönelik olumlu tutum kazandırmak ve iş fikirlerini hayata geçirme konusundaki farkındalıklarını artırmaktı.

Samsun Teknopark Genel Müdürü ve Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nden Prof. Dr. Mevlüt Gürbüz ve Samsun Üniversitesi’nden Dr. Öğr. Üyesi Hilal Tuğçe Lapçın’ın liderliğinde, öğrencilere iş fikri geliştirme, iş planı hazırlama, inovasyon, finansal yönetim ve kurumsal iletişim gibi konularda uygulamalı girişimcilik eğitimi verildi. Bu eğitim, gençlerin sadece teorik bilgiye değil, gerçek hayatta uygulanabilir yeteneklere sahip olmalarını sağladı.

Ayrıca, Samsun’daki mesleki ve teknik eğitimde öğrenim gören 30 öğrencilik proje grubuna, Eskişehir Üniversitesi’nden Prof. Dr. Ferhan Şengür, Osmangazi Üniversitesi’nden Doç. Dr. Nazire Burçin Hamutoğlu, Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nden Doç. Dr. Belgin Bal İncebacak ve Doç. Dr. Halil Mutuk, Sinop Üniversitesi’nden Salih Dağlı, Teknopark Genel Müdür Yardımcısı Sinan Tosun, Teknopark Kurumsal İletişim Uzmanı Sena Beşpınar, Samsun Büyükşehir Belediyesi’nden Gülsüm Ayan ve Girişimcilik uzmanı Sudi Demirtürk gibi birçok değerli eğitmen de katkı sundu. Ayrıca, Sampa Otomotiv Sanayi ve Ticaret A.Ş., AS Çelik A.Ş., İnovazor Teknoloji A.Ş. ve Helimore Havacılık Teknolojileri İmalat San. Tic. A.Ş. yetkilileri de öğrencilere önemli bilgiler aktardı.

Proje kapsamında eğitimlerin açılışında da yanımızda olan İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Murat Ağar, kapanışında da projeye katılan öğrenci ve eğitmenlere teşekkür belgelerini takdim etti. Ağar, yaptığı konuşmada, genç girişimcilere gelecekteki başarılarında rehber olacak bu tür projelerin değerine vurgu yaparak, katkı sağlayan tüm kurum ve öğretmenlere teşekkürlerini iletti.

Geleceğin girişimcilerini şekillendiren bu proje, gençlerin kariyer yolculuğunda büyük bir adım atmalarına vesile oldu. 

Ev sahipliğini yaptığımız ve paydaşı olduğumuz eğitimde emeği geçen başta proje yürütücüsü Arzu Kara olmak üzere tüm eğitmenlerimize teşekkürlerimizi sunarız.